26 Oct 2013

Art of Con: God Game

KAMU sudah tahu bagaimana Dajjal memainkan helah kepada dunia, menggunakan art of con. Selama ini, dia menggunakan seni penipuan jenayah kelas profesional (actually, levels above professional) itu  untuk melakukan penipuan demi penipuan supaya kamu semua percaya.

Melalui Freemason dan kultus Illuminatus serta beberapa secret societies yang lain, dia melantik role players dari dalam organisasi-organisasi itu untuk menjalankan con jobs kepada orang awam termasuk kamu.

Ketika zaman baharu pasca Perang Dunia Kedua, role players itulah yang kemudiannya menubuhkan pula pertubuhan NGO-NGO untuk memancing orang ramai supaya bersetuju dengan idea-idea gila mereka yang bernyawakan nafsu-nafsi.

Dan pada ketika kamu semua sedang khayal akibat ditipu dengan slogan-slogan ciptaan role players sejak bermulanya zaman baharu, dia (Dajjal) pula masih enak duduk di atas takhta sambil merencanakan dunia dalam gelap, didendangkan dengan bisikan Iblis, dan belum mahu melihat matahari. Sungguh, dia diberi tangguh (ditangguhkan kematian) oleh Pencipta.

Bagi menyatukan seluruh bangsa Yahudi yang menyokong sikap etnosentrism Yahudi pula, role players itu bekerja keras mendirikan negara haram Israel. Ia supaya seluruh keturunan yang ada kaitan dengan darah Yahudi dapat menjadi rakyat di negara haram itu termasuklah keturunan Yahadut  hybrid.

Pada masa yang sama memberi latihan dan menubuhkan teams dalam kalangan Yahadut hybrid supaya menjalankan con jobs di serata dunia bagi menjayakan The Greater World dan The Greater Israel. Maka, tersebarlah agenda baharu Zionis yang didukung oleh Yahadut hybrid.
--

IN THE YEAR 2000: NEW GAME BEGINS      

Bagi orang Islam, ia (tahun 2000 Masehi) adalah tempoh selepas Isa (Yeshua, dalam sebutan Yiddish, Aramaica dan Hebrew) diangkat melepasi Langit. Manakala bagi orang Nasrani, mereka percaya ia adalah tahun yang ke-2000 selepas Jesus (dibiaskan daripada wajah Yudas) disalib sehingga maut. Bagi orang Yahudi pula, Yeshua itu bukan Utusan Allah.

Tiga kepercayaan yang berbeza terhadap Isa, Yeshua dan Jesus. Maka, selamanya mereka (Muslim, Nasrani dan Yahudi) tidak akan bersetuju dalam hal akidah. Andai ada kerjasama (tolak ansur) erat di antara mereka (dalam hal beragama, ketenteraan dan idealism) maka ia adalah sesuatu yang aneh (sila rujuk nota: Debu-debu Konspirasi).

Pada tahun 2000 juga Yahadut hybrid memulakan agenda baharu selepas mendapati masih ada masa untuk mereka merencanakan dunia (kerana belum Kiamat pada tahun 2000 sebagaimana mereka was-was mengenainya sebelum itu). Mereka memulakannya sebelum kita (Yahadut Muslimin) sempat berbuat apa-apa.

Selang dua tahun (pada tahun 2002), semua Yahadut Muslimin dipanggil ke Morocco dan dikhabarkan mengenai agenda Yahadut Kuffar. Tiada siapa dalam kalangan manusia yang mampu mengenali wajah Yahadut Kuffar, melainkan Yahadut sendiri serta segelintir bangsa Semitik yang lain. Maka, Yahadut Muslimin bagai ditampar keras untuk melaksanakan fardhu ini dalam diam. Detik itu, bermulalah the clash of the hybrid Jews in the ring of con art.

Kertas kerja dan resolusi Morocco dibawa pulang ke tempat masing-masing. Di Tanah Melayu ini, kita memulakannya agak lambat. Pada tahun 2002, STALKER, CLOVER dan SHAHi (sekadar beberapa nama yang kamu telah kenal) belum habis belajar di universiti dan masih ada setahun lagi untuk habis. Mereka adalah generasi yang akan diberi tanggungjawab di Tanah Melayu disebabkan status elit yang mereka warisi, ia memudahkan diplomasi dan rapport dalam sempadan.

Pada pertengahan 2003 (selepas semua mereka habis belajar), STALKER dan SHAHi dihantar ke Jepun untuk belajar seni intipan orang Jepun dan seni pedang orang Jepun (pedang paling keras dan paling tajam di Asia). CLOVER pula dihantar ke Indonesia, yang lain-lain juga bertebaran dihantar ke rantau Tanah Arab, Eropah dan Israel untuk belajar sesuatu yang bermanfaat. Sama juga dengan Yahadut Muslimin di lain-lain negara, melakukan perkara yang sama. Mereka akan ‘bermain’ permainan baharu dengan segala pengetahuan.

Kepulangan mereka pula adalah untuk mengajar kepada Yahadut Muslimin yang lain di Tanah Melayu, mengajar mengenai apa yang telah mereka pelajari di perantauan.

Yahadut Muslimin di Tanah Melayu bukanlah golongan manusia yang menyediakan tapak untuk Mahdi, bukan. Juga bukanlah daripada kalangan mereka itu wujud seorang Mahdi, bukan. Mereka hanya melaksanakan tugas (yang dilaksanakan sebagai fardhu) kerana mereka mengetahui siapakah Yahadut Kuffar yang merencanakan agenda baharu.

Sejak resolusi Morocco, seluruh Yahadut Muslimin di serata dunia memainkan peranan masing-masing. Mengapa kita memberitahu mengenai resolusi Morocco? Ia supaya ada yang menggelupur dan melakukan sesuatu yang bodoh, seterusnya menjadi ‘mangsa’ kepada golongan yang lebih cerdik dalam memainkan permainan ini. Yowtai, andai tersalah langkah maka kamu akan kena checkmate, mahu atau tidak mahu, kami mahu kamu membuat gerakan selepas diberitahu mengenai resolusi Morocco. You are forced to make a move.

Di Tanah Melayu, Yahadut Kuffar hybrid terdiri daripada Yowtai dan Mizrahi Parsi serta sedikit Mizrahi Asia Selatan. Golongan itulah yang merencanakan kekacauan sejak Jepun menjajah Tanah Melayu, menubuhkan pertubuhan-pertubuhan sayap kiri dengan alasan menentang pendudukan Jepun sebelum kemudiannya mengisytiharkan cita-cita untuk berkuasa di Tanah Melayu.

Mereka bersembunyi di celah-celah kejahilan orang Cina, Melayu dan India yang tidak ada pengetahuan mengenai kewujudan mereka. Wajah mereka saling tidak tumpah seperti orang Cina, seperti orang Melayu dan seperti orang India sehingga semua orang jati Melayu, India dan Cina tidak menyedari ‘darah’ sebenar mereka (Yahadut hybrid).

Bagai musang berbulu ayam, mereka mempengaruhi orang Cina supaya kekal dengan kecinaan, sebilangan pula mempengaruhi orang India supaya kekal dengan keindiaan. Akibatnya, orang Cina dan India (sebilangan yang terpengaruh) tidak dapat menerima beberapa kenyataan. Sama juga dengan sebilangan orang Melayu yang telah didungukan oleh Yahadut itu hanya kerana Yahadut itu berwajah Melayu, walhal berdarah Mizrahi Parsi bercampur Melayu.

Itulah permainannya yang membawa sengketa kepada dunia. Permainan yang menanamkan benih syak-wa-sangka kepada bangsa-bangsa manusia. Sehingga sebilangan Cina (kita kata sebilangan, bukan semua) terlalu kuat kecinaannya sehingga menjadi sombong walau tidak kira di negara mana mereka berpijak sebagaimana yang sedang berlaku di Australia, Amerika, Eropah dan juga Malaysia.

Orang Cina adalah mangsa concentrated-brain-wash yang paling kritikal di seluruh dunia, dimangsakan oleh Yowtai. Walhal, Yowtai itu bukan Cina dan hanya mewarisi wajah orang Cina, tetapi bukan sikap diplomasi dan sikap tolak ansur orang Cina.

Baba Nyonya di Melaka tidak ada masalah untuk mengadaptasi budaya Melayu dalam kehidupan mereka. Cina di Indonesia juga tidak ada masalah sulit untuk mengadaptasi budaya orang Jawa, Melayu, dan segala suku Melayu yang berada di Indonesia. Cina di Thailand juga tidak ada masalah untuk mengadaptasi budaya orang Siam dalam kehidupan mereka. Itu menandakan Cina itu bertolak ansur bangsanya.

Tetapi apabila terdapat segelintir Cina yang sudah termakan hasutan Yowtai, maka mereka gagal bertolak ansur dan tetap dengan kecinaan mereka, paling kritikal ialah prejudis terhadap bangsa selain mereka. Prejudis terhadap bangsa lain adalah antara sikap orang Yahudi, maka itulah yang diajar oleh Yowtai kepada orang Cina, supaya orang Cina menjadi seperti mereka.

Allah telah memberi amaran kepada kita; Yahudi seboleh-bolehnya mahu kita mengikut cara mereka. Hakikatnya sekarang ialah Yowtai sedang melakukan perkara yang sama kepada orang Cina supaya melakukan perkara yang sama sebagaimana yang mereka lakukan.

Janganlah pula ada di antara kamu yang membenci terhadap orang Cina disebabkan ada Yowtai dalam kalangan mereka. Sedarlah bahawa mereka (orang Cina) juga adalah mangsa sebagaimana kamu orang Melayu dan orang India.

Kalau mereka (bangsa lain) meminta hak sama rata sebagaimana orang Islam di Tanah Melayu, maka bantulah mereka mendapatkan hak sama rata itu. Caranya ialah bersungguh-sungguh berusaha mengajak mereka berbondong-bondong masuk ke dalam agama Allah Maha Esa, kemudian baharulah mereka akan sama rata dengan orang Melayu Islam di negara ini.

Malangnya, kamu semua tidak bersungguh-sungguh berusaha mendapatkan hak sama rata itu kepada mereka. Paling dungu, ada pula di antara kamu yang bersungguh-sungguh berusaha mendapatkan hak sama rata itu tanpa mengajak mereka masuk ke dalam agama Allah, lebih dungu ialah pernah pula membenarkan ke-Esa-an Allah disekutukan dalam risalah agama anutan majoriti bangsa lain.

Itu bukan caranya yang betul. Itu dungu, bebal dan sombong yang tidak makan ajar.
--
Perenggan-perenggan di bawah adalah penjelasan semata:

GOD GAME

Sekarang ini, sebilangan daripada kamu sudah tahu mengenai art of con. Melalui seni itu, kita (kami) boleh ‘menentukan’ apa yang marks akan buat apabila kita ‘merencanakan’ sesuatu. Apabila marks buat sesuatu sebagaimana yang kita inginkan, maka siaplah menunggu akibatnya.

Kita boleh ‘menentukan’ seseorang mark itu akan berdiri betul-betul di bawah sepohon pokok di sesebuah taman seorang diri tanpa ditemani sesiapa. Melalui seni itu juga kami boleh menentukan seseorang mark itu memandu di jalan yang kami inginkan. Melalui seni itu, kami menjadi master of puppets. Melalui seni itu, marks akan melakukan sebagaimana yang kami inginkan tanpa dia sedar langsung mengenainya.

Perenggan-perenggan di bawah ini, fahamilah. Ini adalah permainan tahap tertinggi, conman akan berlagak seperti tuhan yang menentukan takdir manusia.

Ketika marks melakukan perkara yang conmen inginkan, maka pada masa yang sama role players akan hadir memperdaya marks. Dalam fasa itu, marks akan berfikir bahawa pertemuannya dengan seseorang itu (role player yang membawa persona) adalah kebetulan, walhal ia adalah designed. Dia (marks) telah conmen ‘takdirkan’ untuk bertemu atau berkenalan dengan role player. Conmen menamakan permainan itu sebagai God Play atau Playing God yang mana conmen itu ‘berupaya’ menentukan ‘takdir’ terhadap mangsa-mangsa mereka.

Kamu telah ‘ditakdirkan’ (oleh conman) untuk menanggung hutang dengan kadar bunga yang tinggi daripada bank. Kamu juga telah ‘ditakdirkan’ untuk memberontak di jalanan. Kamu telah ‘ditakdirkan’ untuk berpecah-belah. Juga kamu telah ‘ditakdirkan’ untuk memusuhi serta membenci sesama kamu. Kamu sedang membiarkan diri ‘tertakluk’ kepada ‘takdir’ conman.

Con art boleh mencuri apa sahaja termasuk akidah kamu semua.





Apabila nanti, Dajjal akan muncul seraya berkata:


“Tiadakah kamu sedar bahawa akulah yang menentukan takdir bagi kamu? Maka sembahlah aku yang telah menentukan takdir untuk kamu.”


Bersambung..





-MASTER’s CHAMBER-


.

13 comments:

  1. Quotes last tu la yg aku paling risau skali.pena pikir lame dah.Harap2 niat korng benar2 dijalan yg baik.maaf kata"takut korng pun conmen by using reverse psychology"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. Gental.. Terang2 di tnya....

      Delete
  2. Allahumma arinal haqqa, haqqa, warzuqnattiba’ah,
    wa arinal bathila bathila, warzuqnajtinabah 

    Ya Allah, tunjukkanlah yang kebenaran itu sebagai kebenaran, dan kurniakanlah kami kekuatan untuk mengikutinya (memperjuangkannya), dan tunjukkanlah yang batil itu sebagai batil dan kurniakanlah kami kekuatan untuk menjauhinya (menghapuskannya).

    ReplyDelete
  3. aku harap korang bukanlah salah satu conmen ...cara penulisan blog kamu pun merupakan salah satu cara psikologi untuk memperdaya manusia ...

    wallahualam.

    .harap niat korang baik.btw,aku suka blog kamu x mcm blog yg lain..

    ReplyDelete
  4. wow dah ada term mizrahi parsi... nampaknya tuan dah mula bermain game mereka.
    87 vs 13.

    ReplyDelete
  5. salam semua

    being skeptic is good, but being prejudice is rude.

    memang kami semua adalah conmen. ada masalah? kalau tidak faham, sila baca semua siri art of con untuk mengetahui mengapa kami memberitahu kamu semua mengenai semua ini.
    --

    aku 4 November 2013,

    kalau kami mahu memperdaya kamu semua, untuk apa kami menceritakan semua ini? adalah lebih baik kami membiarkan kamu semua dihancurkan dalam keangkuhan kamu sendiri yang tidak suka diberikan pengetahuan.

    --

    Anon 4 November,

    mirazhi parsi itu merujuk kepada campuran Yahudi dengan orang Parsi serta orang Arab/ Mizrahi Baghdadi. tidakkah kamu faham apa yang kami maksudkan dengan apa yang dikerjakan oleh mizrahi parsi? apa maksud kamu yang sebenarnya?

    being skeptic is good, but being prejudice is rude.

    ReplyDelete
  6. Salam Stalker
    The game is new to some of them...
    They are learning slowly but the game is already further down the road...
    The time is limited...
    The world is getting restless...
    It's in the air...
    Cant u feel it...

    ReplyDelete
  7. matahari semakin jatuh
    pudar cahaya
    kehujung langit dunia
    anak naga masih lagi lena
    tertidur pulas
    lena diulit intan
    bagus amat si kecil yowtai
    rajin amat kerjanya gigih
    naga tidur diusik2nya

    ...usiklah sampai bangkit..("/)

    aku bakal kembali kepada yg maha aku

    ReplyDelete
  8. Teknologi apa pun diguna ada lagi teknologi yg lebih ampuh..Yakni teknologi yg telah ditinggalkan oleh ahli sufi kepada para ahlinya.

    ada benarnya artikal tuan blog ini...tapi setiap tipuan itu berlapis lapis hanya mereka yg terpilih sahaja yg dapt membaca skrip yg ditulis.

    at taie.

    ReplyDelete
  9. dajal ada pada diri kamu...
    yang mana sayang dunia dan takut mati itulah dajal...

    ReplyDelete
  10. masaalahnya yahudi sinonim dengan kesombongan dan kelicikan yang tiada taranya. anda mizrahi Muslim dan anda pasti tahu siapa diri anda tetapi kebanyakan orang Melayu tiada pernah berhubungan dengan orang yahudi samada yang baik atau jahat. jadi prejudis orang Melayu terhadap orang yahudi sangat tebal.

    sekarang ini terlalu banyak infomasi berlegar di alam maya dan print dan tv. dalam berbanyak ilmu dan informasi hanya satu jalur sahaja yang betul. mana satu yang betul? tidak semua ulama apabila mereka berbicara yang tidak menimbulkan keraguan kepada lay persons. sekali pun bukan dengan sengaja ataupun mereka benar-benar jahat. inikan pula conspiracy theorists.

    namun setelah membaca sedikit sebanyak apa yang anda tulis, saya sedikit sebanyak mendapat gambaran especially about dua orang yang tamak beraksi pada tahun 1998.

    ReplyDelete
  11. hehe..
    lampu sorot sudah lama terpasang..
    lantai pentas terang-benderang..
    barisan watak telah pun sudah beraksi..
    tinggal lagi yg dibelakang tabir..
    bilakah gerangan bakal menzahir diri?
    hehe.

    ReplyDelete
  12. Perkiraan ku selama ini....
    selepas membaca isi perut blog ini....
    Masih lagi dalam boundaries "fitnah"...
    Betul atau tidak ..... Allah Maha Mrngetahui.
    Allah Maha Merancang.... Allah maha Pengasih...
    Dan Allah Maha Besar.... limpahkan kami dengan rahmatmu....
    Dengan sinar Nur mu....keluarkan kami dari kabus ini....
    Berikan angin yg bertiup.... kami kembali kepada fitrah yg asal....
    kami berserah pada mu ya Allah.... lindungi kami dari malapetaka yg dtg dri langit dan bumi.... Selawat dan salam ke atas junjungan besar nabi kami Nabi Muhammad s.a.w..... dan selawat dan salam ke atas bapa kami Ibrahim a.s.... ya Allah perkenankan lah permntaan kami

    ReplyDelete

PERHATIAN!!!

Pembaca diminta supaya mengguna bahasa yang sopan dan penuh santun dalam ruang komen. Sila guna bahasa bersopan santun walaupun anda tidak bersetuju dengan mana-mana artikel di sini. Sila jadi orang yang matang dalam menyuarakan sesuatu komen terhadap sesuatu perkara. Komen-komen yang menggunakan bahasa kesat akan dibuang walaupun ia bermaklumat atau sarat dengan isi kritis. Bahasa keras dan bahasa kesat adalah dua perkara yang berbeza. Harap maklum.