25 May 2013

Nota Panel: Namanya Yoseph


Yoseph akan berjaya
Kamu semua lebih layak gagalSEBOLEH-BOLEHNYA kita mahu segera mengeluarkan bahan-bahan Edisi ke-4. Tetapi atas sebab keperluan-keperluan iringan, bahan-bahan Edisi ke-3 pula ditambah memandangkan kita gagal mencapai maksud sepanjang Edisi ke-3 diterbitkan.

Bahan Edisi ke-3 terpaksa ditambah (sangat banyak penambahan) bagi membolehkan kamu semua dapat memahami segala maksud dengan lebih jelas memandangkan masih ada yang terkeliru dengan penjelasan-penjelasan kita sebelum ini.

Bagi yang sedia memahami segala maksud tersirat yang kita telah cuba sampaikan, diharap penambahan bahan-bahan dalam Edisi ke-3 kali ini dapat memberi lebih kefahaman kepada kamu semua dalam meniti denai-denai konspirasi yang penuh duri dan perangkap.

Mungkin kita akan mengambil masa setahun lebih untuk menghabiskan bahan-bahan tambahan dalam Edisi ke-3. Ia bagaimanapun bergantung atas kebijaksanaan Editorial blog ini dalam menyusun bahan-bahan tambahan yang akan diterbitkan.

Kita mahu memperkenalkan kamu semua kepada Yoseph. Namanya, Yoseph. Ia bukan nama Nasrani, ia kerana Yoseph itu sememangnya bukan nama seorang Nasrani meskipun ramai menyangka ia adalah nama Nasrani. Yoseph adalah nama Yahudi. Apabila di-Arab-kan, namanya menjadi Yusuf mengikut sebutan Arab.

Kamu semua (sebilangan) tidak tahu apa yang telah Yoseph kerjakan selama ini. Malah, sebilangan kamu juga langsung tidak mengenali siapakah Yoseph itu. Dia mengerjakan banyak kerja licik untuk menghapuskan kamu semua, menghapuskan kedaulatan agama kamu semua di negara ini.

Agama kamu semua sememangnya (telah dijanjikan) dipelihara oleh Pencipta yang mencipta kamu semua. Kesucian dan ketulenan akidah agama kamu semua tetap terpelihara sehingga ke hujung masa oleh Pencipta yang menurunkan agama kamu semua ke dunia.

Meskipun agama kamu (sebagaimana dijanjikan Pencipta) terpelihara sehingga ke hujung masa, tetapi kamu juga harus berusaha mempertahankan kedaulatan dan kesucian agama-Nya. Kamu tidak boleh duduk saja dan goyang kaki menyerahkan segala-galanya kepada Pencipta tanpa kamu sedikitpun berusaha untuk mempertahankan agama-Nya.

Berserah kepada-Nya tidak bermaksud kamu boleh duduk goyang kaki tanpa berbuat apa-apa yang sewajarnya. Berserah kepada-Nya tidak bermaksud kamu hanya perlu berdoa dan berdoa dan kemudian goyang kaki tanpa melakukan apa-apa yang sewajarnya.

Kalau kamu fikir dengan berdoa sahaja akan dapat menyelesaikan segala-galanya, maka kamu separuh betul, kamu tidak melakukan kesilapan, tetapi kamu hanya separuh betul. Orang kafir langsung tidak berdoa kepada Allah, tetapi mereka masih boleh berjaya mendapat apa yang mereka kehendaki. Kerana apa?

Ia kerana orang kafir itu berusaha dan tidak duduk goyang kaki. Mereka akan dapat (setelah diberikan izin oleh Allah) seperti apa yang mereka inginkan. Mereka yang kafir tidak berdoa kepada Allah sebagaimana dilakukan orang Islam, tetapi mereka tetap dapat seperti apa yang mereka mahukan.

Kuncinya (salah satu)  ialah usaha. Pencipta juga sudah menjanjikan kepada manusia iaitu setiap manusia akan dapat seperti apa yang mereka usahakan dan kerjakan. Pencipta akan memberi izin kalau orang itu gigih berusaha tanpa mengira orang itu kafir atau Islam. Melalui janji itu, adakah orang Islam hanya tahu berdoa dan berdoa tanpa melakukan apa-apa usaha yang sewajarnya?

Lebih elok kalau kita melakukan usaha dengan niat yang baik-baik, kemudian disusuli dengan doa dan bertawakkal selepas berusaha. Itu adalah lebih baik daripada hanya tahu berdoa dan kemudian duduk goyang kaki. Setiap manusia yang berusaha akan dapat sebagaimana yang mereka usahakan. Itulah kuncinya.

Jadi, adakah Yoseph akan dapat seperti apa yang dikehendakinya daripada kamu semua? Yoseph tidak pernah letih berusaha untuk menghapuskan kamu semua dengan cara mengheret kamu semua ke lembah sekular yang diidam-idamkannya selama ini. Yoseph melakukan pekerjaannya dengan cara yang halus dan memperdaya.

Sebaliknya, kamu semua tidak pernah bersungguh-sungguh berusaha. Untuk menjadikan dua saudara sama agama yang bertelagah kembali bersatu pun - kamu semua tidak pernah bersungguh-sungguh berusaha ke arah itu.

Kamu fikir dengan hanya berdoa akan dapat selesaikan masalah? Kamu fikir dengan hanya duduk saja dan tidak berusaha itu akan menjadikan hajat kamu terlaksana? Memang berdoa itu satu bentuk penyerahan kepada-Nya, tetapi begitukah caranya kamu berserah dengan tidak melakukan perkara-perkara yang sewajarnya?

Kalau begitu, berdoalah supaya makanan masuk sendiri ke dalam mulut kamu tanpa kamu perlu lagi berusaha untuk mengambil makanan itu dengan tangan kanan kamu dan memasukkannya ke dalam mulut kamu. Makanan tidak akan masuk ke mulut kalau tiada usaha untuk kamu memasukkannya ke dalam mulut.

Kita fikir, satu hari nanti Yoseph akan mendapat seperti apa yang dihajatinya. Yoseph akan dapat menghapuskan kamu semua kerana dia tidak pernah letih berusaha mengerjakan setiap apa yang dia mahu terlaksana. Yoseph gigih berusaha, tidak mustahil dia akan dapat seperti apa yang dia mahu. Tidak mustahil satu hari nanti kamu semua akan bertuankan Yoseph dan keturunannya.

Tetapi, apakah kamu semua mahu hajat keji Yoseph itu tercapai sebagaimana yang Yoseph usahakan tanpa mengenal jemu selama ini? Adakah kamu hanya mahu terus berdoa dan berdoa tanpa melakukan perkara sewajarnya untuk menghentikan kerja jahat Yoseph terhadap kamu semua?

Beza antara kamu semua dengan Yoseph ialah usaha. Yoseph berusaha dengan bersungguh-sungguh untuk melihat kehancuran kamu semua. Manakala kamu semua pula tidak pernah berusaha bersungguh-sungguh meskipun untuk menyatukan dua saudara yang bertelagah sejak sekian lama. Tidak pula bersungguh-sungguh untuk berdamai sesama kamu.

Yoseph telah berjaya menyatukan kaum Yahadut Mizrah Yowtai di negara ini. Tidak cukup dengan itu, Yoseph juga telah berjaya menyatukan kaum yang mempunyai wajah seiras Yowtai di negara kamu. Yoseph juga telah berjaya memecah-belah kamu semua di negara warisan kamu sendiri. Yoseph telah menyatukan apa yang perlu dia lakukan dan telah memecah-belah apa yang perlu dia lakukan.

Hanya menunggu masa untuk Yoseph dan keluarga bangsa Yahadutnya bangkit di celah-celah kamu semua. Kebangkitan mereka akan menjadikan kamu semua bertuankan mereka. Ia tidak mustahil untuk berlaku kerana Yoseph sentiasa berusaha ke arah itu. Ia juga tidak mustahil berlaku kerana kamu semua tidak pernah berusaha bersungguh-sungguh untuk tidak membiarkan itu semua berlaku.

Israel sentiasa membantu Yoseph dalam menjayakan cita-cita mereka bersama. Wang bukan masalah kepada Yoseph. Mossad pula sentiasa menghantar ejen-ejen untuk melatih orang-orang Yoseph melakukan mind control terhadap sebilangan kamu. Tidak hairan sebab memang ada sebilangan kamu yang sangat dungu sehingga sangat mudah diperdaya oleh setiap kerja licik dan halus sebagaimana dirancang Yoseph bersama sekutu-sekutunya dalam jaringan plan The Greater World.

Yoseph sentiasa berusaha. Apabila Allah berkehendak Yoseph mendapat sebagaimana yang dia hajatkan terhadap kamu semua, maka Yoseph akan dapat semuanya dengan izin-Nya. Ia pula akan menjadi hukuman kepada kamu semua kerana tidak berusaha bersungguh-sungguh untuk menggagalkan segala usaha keji Yoseph. Andai itu semua terjadi, pun ada hikmahnya.

Maka, siapakah Yoseph dan mahukah kamu semua bertuankan Yoseph yang mahu membawa kamu semua ke lembah sekular yang menepati segala pendefinisiannya?

Siapakah Yoseph? Kalau kamu mahu mengenali Yoseph dan setiap kerja liciknya untuk menghapuskan kekuatan kamu semua, maka mintalah The PROFILER membuka fail-fail yang mempunyai keterangan mengenainya.

-ADMIN-

--

The Hidden Hand (The Hand) sudah lama melakukan pekerjaan mereka untuk menghapuskan kekuatan kamu semua. Malah, kamu semua juga (sebilangan besar kamu) sudah sedia tahu mengenai niat jahat The Hand itu.

Namun malangnya, sebilangan kamu masih tidak benar-benar faham mengenai apa yang dikerjakan oleh The Hand untuk memperdaya kamu semua meskipun kamu semua ada yang tahu mengenai niat jahat The Hand itu.

Kamu semua hanya tahu mengenai apa kemahuan The Hand, tetapi tidak sensitif terhadap apa yang dikerjakan oleh The Hand itu terhadap kamu.

Dalam persekitaran semasa, The Hand menunjukkan kewujudannya dalam gerak kerja yang sangat jelas di negara kamu ini. Mereka mempamerkan kerja-kerja mereka (masterpiece artwork) kepada kamu dan ada ramai daripada kamu yang secara jahil mengikut segala kemahuan The Hand itu.

Kamu tahu bahawa ular berbisa boleh membawa maut kalau ia menggigit mana-mana bahagian tubuh kamu. Tetapi kamu tidak tahu di bahagian tubuh mana yang ia mahu gigit dan bagaimana ia akan menjelma memangsakan kamu tanpa kamu sedari.

Ular berbisa itu mungkin akan keluar dari celah kasut kamu, mungkin keluar dari celah daun-daun kering tempat kamu berpijak. Kamu tidak tahu bagaimana ia akan keluar dan bagaimana ia mahu menggigit kamu dan tidak pula tahu di bahagian tubuh mana ia akan menggigit kamu.

Tetapi yang pasti, kamu tahu ular berbisa itu berbahaya. Kamu juga tahu The Hand itu ada niat jahat terhadap kamu. The Hand itu pernah menjalankan kerjanya sebagaimana sang ular berbisa menjalankan kerjanya, senyap, tanpa bunyi pada sesuatu masa. Itu perumpamaan apabila The Hand bergerak senyap kalau ia mahu menjadi pembunuh senyap seperti ular.

Sela masa ia bergerak seperti ular sudah tiada. Ia tidak lagi bergerak senyap seperti ular berbisa. Tidak lagi. Mulanya ia sangat senyap seperti cacing parasit pembunuh yang menghuni tubuh manusia tanpa manusia menyedari kewujudannya di dalam tubuh.

Kemudian ia bertukar menjadi ular berbisa yang juga berupaya membunuh tanpa manusia menyedari kewujudannya di celah-celah dedaun kering. Kini, ia bukan lagi seperti ular. Ia tidak lagi bergerak senyap. Ia bukan lagi seperti ular.

Ke mana sahaja (petanda) The Hand bergerak, ia kini jelas kelihatan. Ia tidak lagi bergerak seperti ular. Ia berani berbuat demikian kerana kamu semua tidak pernah berusaha bersungguh-sungguh untuk menggari atau mengkudungkan tangan itu. Walau apa pun yang ia perbuat, kamu semua tidak pernah bersungguh-sungguh menghalangnya. Kamu semua hanya sekadar melepaskan batuk di tangga pada setiap kali melakukan usaha. Kamu tidak bersungguh-sungguh.

Sebaliknya, The Hand semakin menggandakan setiap usahanya sehingga ia semakin berani menonjolkan kewujudannya dalam persekitaran kamu pada hari ini. Ia tidak pernah berhenti berusaha pada ketika kamu semua melakukan usaha yang hanya seperti melepaskan batuk di tangga.

Kalau diukur dari segi usaha ala kadar yang kamu lakukan, nampak jelas bahawa The Hand lebih gigih berusaha untuk menghapuskan kekuatan kamu semua. Maka, layaklah The Hand menuai hasil daripada setiap usahanya kalau Pencipta memberi keizinan kepada The Hand untuk berjaya dalam setiap apa yang diusahakannya. The Hand sangat gigih, kamu semua pula tidak bersunggh-sungguh. Maka yang sangat gigih itulah lebih layak mendapat kejayaan.

Yoseph bekerja untuk The Hand. Instrumen-instrumen kuasa dunia yang dikuasai The Hand juga memberi pertolongan kepada Yoseph menggunakan modul skim jenayah money laudering antarabangsa. Mereka sama-sama berusaha ke arah dua matlamat yang mereka junjung bersama iaitu The Greater Israel dan The Greater World.

Manakala kamu semua pula masih tidak bersungguh-sungguh sehingga masih gagal mendamaikan dua saudara yang bertelagah sejak sekian lama. Maka peluang untuk Yoseph berjaya adalah cerah. Satu hari nanti, tidak mustahil kalau Pencipta berkehendak Yoseph dan keturunannya menjadi tuan kepada kamu semua kerana Yoseph sangat gigih berusaha.

Sebilangan kamu masih tidak berusaha memecah kekeliruan di dalam pemikiran masing-masing. Jangan menafikan perkara ini.

Tatkala pemimpin-pemimpin kamu mengucapkan sesuatu yang tidak betul, kamu tetap mengangguk walaupun terdetik rasa tidak setuju. Tetapi disebabkan kebencian kamu terhadap sekumpulan yang lain, kamu mengangguk juga tanpa berusaha menegur kesilapan dalam ucapan yang dibuat pemimpin kamu.

Kamu dan pemimpin kamu sama-sama benci kepada sekumpulan yang lain. Disebabkan kebencian itu, terlahir ucapan-ucapan yang tidak berlandas kepada kebenaran daripada mulut pemimpin-pemimpin kamu.

Sebaik sahaja ucapan itu dilontarkan, kamu hanya mengangguk dan bersorak tanpa berfikir. Walhal apabila kamu berfikir semula mengenainya, kamu sedar bahawa ucapan itu ada yang tidak betul dan perlu diperbetulkan.

Akhirnya kamu jadi keliru antara kebenaran dengan kesilapan yang ada dalam ucapan pemimpin kamu.

Kamu tidak berusaha memecah kekeliruan dalam pemikiran kamu dengan berusaha memperbetulkan apa yang tidak betul. Kamu tidak berusaha memperbetulkan apa yang tidak betul pada ketika Yoseph sedang gigih berusaha menimbulkan kekeliruan demi kekeliruan dalam pemikiran kamu.

Maka, sudah pasti Yoseph akan menang dan golongan Yahadut Yowtai akan menjadi tuan kepada kamu semua. Kerana apa? Kerana Yoseph gigih berusaha memecahkan kamu semua pada ketika kamu semua tidak berusaha untuk memperteguh kekuatan ummah dalam memperbetulkan apa yang tidak betul di kalangan kamu sendiri.

Sudah pasti The Hand akan berhasil mengaut untung atas cita-cita mereka ke atas kamu semua.

-MOTHMAN-

--

Yoseph telah beberapa kali menguji kamu semua. Ternyata kamu semua boleh dijadikan mangsa dan alat sebelum kekuatan kamu semua dihapuskan seluruhnya. Tiba masa nanti, kamu semua akan bertuankan Yoseph dan keturunannya.

Tidak mustahil dalam tempoh antara 10 tahun hingga 15 tahun lagi, Yoseph akan mengaut segala hasil atas usaha gigihnya selama ini. Yoseph layak mengaut untung kerana dia gigih, tidak seperti kamu semua yang malas berusaha.

Untuk mendamaikan dan menyatukan dua saudara yang bertelagah pun kamu semua terlalu malas.

Yoseph pernah kata kamu semua ini bangsa pemalas, bodoh dan sangat mudah diperguna semasa berucap di pentas-pentas yang dihadiri orang-orang sama Yahadut dengannya.

Yoseph tidak perlu membuktikan kata-katanya itu, sebaliknya kamu semua sedang membuktikan kata-kata Yoseph melalui perbuatan-perbuatan kamu sendiri. Memang yang bodoh akan selalu bertuankan kepada orang yang bijak.

Kenapa kamu semua mesti marah kepada saya selepas membaca perenggan di atas ini? Kenapa kamu semua harus sekali lagi membuktikan bahawa yang bertakhta di atas kepala kamu itu bukan akal, mengapa kamu harus sekali lagi membuktikan bahawa yang bertakhta di atas kepala kamu itu hanyalah emosi tetapi bukan akal sebagaimana yang sewajarnya?

Kamu sewajarnya berfikir mengenai perenggan itu, fikir dengan cukup dalam dan tenang. Bukan hanya tahu menghambur segala emosi selepas menerima teguran. Yoseph memang suka kalau kamu menggunakan emosi melebihi akal.

Apabila kamu menggunakan akal, Yoseph sudah pasti tidak akan dapat memperdaya kamu semua. Sebab itulah Yoseph menyemai segala macam emosi negatif dalam pemikiran kamu. Ia kerana Yoseph tidak mahu kamu semua menggunakan akal. Apa itu pun kamu semua belum faham-faham lagi?

Yoseph sangat suka kalau kamu panas baran dan marah-marah dengan perlakuan agresif kepada saudara-saudara yang sama agama dengan kamu. Apa itu pun kamu semua belum faham-faham lagi?

Sebab itulah kita sebulat suara berkata bahawa satu hari nanti kamu semua akan bertuankan Yoseph dan keturunannya. Kita di sini pun tidak akan bersimpati lagi kepada kamu semua pada waktu itu. Ia kerana kamu sendiri yang tidak mahu menggunakan akal selama ini. Janganlah pada waktu itu nanti baharu kamu ada akal.

Yahadut Mizrah Yowtai akan bangkit di celah-celah kamu semua. Ya, tidak mustahil dalam tempoh antara 10 tahun hingga 15 tahun lagi. Pada masa itu, kamu semua sudah  tidak ada apa-apa kekuatan lagi.

Kita di sini yang sebilangannya Yahadut Jawi pada masa itu juga sudah tidak terdaya untuk menolong kamu semua. Ubahlah nasib kamu sendiri pada waktu itu.

Kita di sini juga tidak mahu membuang terlalu banyak masa untuk menolong kamu yang tidak pernah cuba untuk berusaha sehingga kami terkadang masa terpaksa mengenepikan keutamaan keluarga dan diri kami sendiri.

Ada yang berkata; kalau itu semua terjadi, pasti ada hikmahnya kerana akan berlaku kebangkitan panji hitam untuk mengekang kekuasaan Yahuda di bumi sebelah sini. Jangan sekali-kali menjadi tok nujum untuk meramal masa depan sekiranya pada masa sekarang pun kamu sendiri masih gagal merancang.

Hadis ada menyebut Islam akan kembali mekar di sebelah timur dunia. Tetapi adakah kamu semua berusaha bersungguh-sungguh untuk mengkaji dengan ilmu geografi dan ilmu-ilmu berguna yang lain untuk menentukan di mana letaknya timur yang dimaksudkan baginda Nabi?

Adakah kamu mengambil kira di arah mana Nabi sedang berdiri atau duduk pada ketika Nabi mengucapkan hadis itu? Nabi menunjukkan arah timur itu dengan tangan kanan baginda atau tangan kiri baginda? Adakah ia timur dari arah masjid nabi, adakah ia timur dari arah rumah nabi, timur mana yang Nabi maksudkan.

Ada berapa banyak titik timur (east landmarks) atas muka bumi ini. Sudahkah kamu semua tahu kesemua landmarks itu dan kemudian berupaya menentukan the landmark itu secara geografi menggunakan segala ilmu pengetahuan yang ada dengan bersandarkan kepada hadis itu?

Jadi, bagaimana kamu terlalu yakin timur itu di sini pada ketika kamu pada ketika ini masih gagal merancang untuk masa depan? Apa rancangan kamu semua untuk menyatukan ummah pada masa depan? Tiada usaha ke arah itu? Maka, tunggulah Yoseph dan keturunannya menjadi tuan kepada kamu semua.

Ada pula yang mahu melenting dengan perenggan yang terbaru di atas ini? Sekali lagi saya ulang, gunakan akal. Meskipun akal manusia terbatas, tetapi gunalah akal.

Mana yang lebih baik, mahu bangkit selepas kalah atau mahu menjadi golongan yang sentiasa menang?

Bukankah kebangkitan Islam sedunia itu ada bersama golongan yang sentiasa menang? Apa kamu sudah lupa hadis yang satu lagi itu?

Jadi, kamu mahu jadi seperti hero filem Hindustan yang kalah dulu kemudian baru menang atau mahu menjadi golongan yang sentiasa menang? Golongan yang sentiasa menang tidak pernah mengalami kekalahan, fahami maksud ‘sentiasa’ itu.

Ingat, golongan yang sentiasa menang. Berusahalah ke arah itu, berusahalah menjadi golongan yang sentiasa menang. Kita (Yahadut Jawi) mahu pastikan kamu semua sentiasa menang, kita tidak mahu kamu menjadi golongan yang kalah dahulu kemudian baru menang.

Kalau kamu semua masih mahu membenarkan Yoseph menang, maka kamu akan kalah. Kamu tidak lagi menjadi golongan yang sentiasa menang. Cukuplah kamu sudah kalah sekali semasa zaman kolonial Eropah pada lebih 400 tahun lalu. Adakah kamu mahu kalah sekali lagi kemudian menang kembali. Cukuplah kamu kalah sekali kemudian menang dan terus menang.

Antara percaturan emosi dan akal yang diaturkan Yoseph pun kamu sudah kalah, apa kamu fikir kamu akan terus menang?

Cukuplah sekali kalah dan jangan kalah-kalah lagi. Berusahalah ke arah penyatuan dan mendapat kemenangan yang lebih besar. Terus-teruslah menjadi tuan kepada Yoseph meskipun Yoseph sangat benci bertuankan kamu semua wahai umat Islam yang berdarah Melayu.

Yoseph tidak akan berjaya kalau kamu semua tidak berpecah-belah mengikut kehendaknya. Apabila Yoseph sudah bosan kerana dia tidak pernah menang terhadap kamu, dia mungkin akan memanggil rakan Israel di sebelah sana untuk menggempur kamu.

Pada masa itu kalau kamu kata pertempuran itu menandakan kemunculan panji hitam di bumi sebelah timur, maka kami di sini menerimanya dengan senang hati kerana panji hitam itu timbul dalam keadaannya didukung oleh golongan yang sentiasa menang.

Ia kerana kami terima bahawa panji hitam itu muncul di kalangan orang-orang yang sentiasa menang, yang tidak pernah kalah dan tidak pernah dikalahkan.

Tetapi apabila ada yang kata panji hitam itu timbul pada ketika Yahuda (Yowtai) berkuasa ke atas kamu, ia bererti kamu telah kalah dan kamu bukan golongan yang sentiasa menang.

Kalau kamu semua telah kalah dan bukan lagi menjadi golongan yang sentiasa menang, maka ia tidak bersandar kepada hadis mengenai golongan yang sentiasa menang.

Jadilah golongan yang sentiasa menang, penyatuan ummah adalah kemenangan terbesar yang kita nanti-nantikan, berusahalah ke arah itu. Terus-teruslah menjadi golongan yang sentiasa menang dan mendapatkan kemenangan terbesar iaitu ummah yang bersatu.

-SHAHi-

--

Kita sebenarnya kecewa apabila ada yang berkata panji hitam itu akan muncul di sebelah sini pada ketika umat Islam ditindas oleh orang kafir selepas kejatuhan kedaulatan agama itu. Mereka yang berkata demikian mungkin terlupa bahawa hadis juga menyebut Islam akan kembali gemilang dengan segala kekuatan oleh golongan yang sentiasa menang.

Adakah mahu tunggu jatuh dahulu baru mahu bangkit? Adalah lebih baik kalau menjadi orang yang sentiasa menang. Menang dalam segala perkara, luaran dan dalaman, zahir dan spiritual, menang dalam segala isu, menang dalam segala percaturan, menang dalam segala tipu daya, menang tidak menjadi mangsa, menang tidak dipergunakan, menang tidak tergadai, menang tidak diperhamba.

Adalah lebih baik kalau kita terus membuktikan bahawa Islam itu kuat sehingga tidak dapat dikalahkan. Adalah lebih baik kalau kita terus membuktikan agama Islam yang diturunkan dari syurga oleh Allah sebagai kekuatan yang tidak mampu dikalahkan oleh golongan kafir sehingga hari Kiamat.

Jadi, perlukah kita menjadi golongan yang sentiasa menang dan tidak dapat dikalahkan supaya peluang untuk kita mengangkat panji hitam itu dengan tangan kita menjadi lebih cerah? Kegemilangan itu akan kembali bersinar melalui tangan-tangan yang tidak pernah dikalahkan oleh tangan-tangan ghaib (the hidden hands).

Andai kamu semua sudah mati akal untuk menyatukan kembali dua saudara yang bertelagah, kita di sini boleh tunjukkan caranya. Bagaimanapun, kita perlu membuat perjanjian.

Semoga dengan perjanjian itu, kamu akan menjadi golongan yang berpegang kepada janji dan melaksanakan segala isi perjanjian untuk menjadi golongan yang sentiasa menang.

Bersediakah kamu semua untuk membuat perjanjian?


-STALKER-


-

23 comments:

 1. Aku 'bangkit' didalam diam..
  Buruk diluar tetapi harum didalam..
  Menanti masanya.

  ReplyDelete
 2. Bagaimana caranya?

  -ct-

  ReplyDelete
 3. Betul tu.. nak tanya juga apakah cara yang boleh disumbangkan? dok ingatkan kami, tapi tak tunjuk jalan... atau bagi tips.. nak bertindak kena bijak sbb tu kena tahu, selidik apa yang boleh dibuat... kami ni nak bertindak tapi tak tahu apa perlu dibuat? kalau nak suruh mengaruk kat jalan tetiba lawan perhimpunan 505 tu..macam tak kena... yang diluar tempurung kadang2 kena bagi tahu yg dlm tempurung ni.. kalau main lompat je terus masuk mulut ular tak k saddaqallahhula'zim.. -one-

  ReplyDelete
 4. yang sentiasa menang, tak pernah kalah sejak penubuhannya, tak pernah beukar, kalau di bumi malaysia ni, siapa lagi yang tak pernah kalah, walau cedera teruk tapai masih berkuasa, walau dilanda tsunami masih menjadi tuan, walau miskin masih beraja????????????????????????????????????????????????????

  ReplyDelete
 5. maksud anda Y.B. Joseph Lim Guan Eng?

  ReplyDelete
 6. salam..ini pendapat hamba yg faqir..

  dalam bn ada agen yoseph..dalam pr pon ada agen yoseph juga..sebab tu bangsa melayu susah nk bersatu..bila umno ajak bersatu..agen yoseph dalam pr akan mainkan peranannya..begitu juga sebaliknya bila pas ajak bersatu..

  pokok pangkalnya adalah penerimaan islam yg kaffah..samada suka atau tidak org islam mesti terimanya dengan redha..bersatu atas dasar kuasa tidak akan membawa islam kemana2..tetapi bila bersatu atas dasar kepatuhan kepada allah dan rasulnya..maka islam akan dijulang tinggi..

  ingat..aus dan khazraj bersatu atas dasar saudara (mereka patuh kepada tuntutan allah dan rasulnya)bkn kerana mahu merebut kuasa dengan yahudi madinah..bukan itu yg diajar oleh rasulallah saw.

  ReplyDelete
 7. Mereka yang sentiasa menang adalah seperti mana dalam Surah Al Mu'minin. Caranya jadilah Mukmin De'Facto. Mukmin De'Facto cara dan corak pemikirannya sudah Fillah, Billah, Lillah. Mereka terbuka dan kenal dan faham sekelian asam garam dunia namun jiwa tidak terkesan pun, tidak ragu ,dukacita dan bimbang.

  ReplyDelete
 8. as salam,

  saya rasa pemberi komen dibawah telah tersalah blog, sepatutnya isu yoseph di utarakan disini, bukan di blog sebelumnya
  maka, saya kongsikan ia disini

  terima kasih: wangsa

  ----------------------------------------------------------
  Anonymous26 May 2013 19:58

  kihkihhh..."pada "akudtgdrpantek" sahaja"...kalian kenal ke siapa dia yoseph@yusuf itu???...pada aku kalian yg percaya kpd tulisan umat terakhir pasal yusuf itu, sedang ditipu bulat bulat macam taik kambing oleh "dalangnya" puak tersebut!...

  untuk memperbetulkan kembali kepercayaan kalian semua, apa yg perlu kalian lakukan ialah menterbalikkan 180 darjah kepercayaan itu, dan kalian akan dapat kepercayaan yg sebenar!...maknanya watak yg dibawa oleh yusuf itu bukanlah watak jahat tapi watak ingin memerdekakan kembali jiwa umat manusia sedunia yg sedang dijajah oleh kaum yg berfahaman "freemason/liberal" itu!!!...

  adakah watak begini dikatakan jahat???...cuma yg iri hati dan dengki sahaja dgn watak ini akan menyebarkan fitnah ke seluruh dunia dgn mengatakan si yusuf itu pembawa kejahatan kpd umat MELAYU khasnya dan umat manusia lainnya amnya!...dgn tujuan utk mengwas waskan dan menakut nakutkan hati umat MELAYU khasnya serta menghilangkan kepercayaan umat manusia kpd watak yusuf tersebut bila tiba masa kemunculannyanya nanti!...

  si penyebar fitnah ini merasa marah kpd yusuf itu kerana bukan diri dia yg dipilih TUHAN yg esa utk memikul mandat "perbendaharaan" Tuhan di muka bumi ini!...lalu dia pun membuat fitnah yg bukan bukan terhadap si yusuf tersebut selama ini!...kerana dia percaya sesiapa pun akan percaya kpd apa yg dia katakan berdasarkan kedudukan 'elit" yg dia ada itu...ditambah pula rata rata umat MELAYU langsung tidak mengenali siapakah dia orangnya yg digelar dgn nama yoseph@yusuf itu!...maka mudahlah utknya memanupulasi perasaan dan fikiran umat MELAYU khasnya di sini!...

  "tulisan ini sekadar luahan peribadi aku sahaja dan tiada bertujuan apa apa....sekiranya "salah" maka aku minta pihak empunya blog ini memadam terus tulisan aku ini dari disiarkan di halaman blog ini!...terima kaseh...heheee

  ReplyDelete
  Replies
  1. dari cara komen Anonymous 26 May 2013 19:58 tu, aku rasa dia tu red bean army la..

   biasa la, red bean army suka pasang api. lepas komen, diorang dah tak masuk lagi dah kat blog yg diorg komen tu. lagi satu, komen red bean army ni semua komen jenis bodo-bodo je... biasa la diaorang suka bagi alasan bodo-bodo & cuma org-org bodo je yg bole terima alasan bodo-bodo diaorang tu

   tak payah layan

   Delete
  2. kihkihhh...bukan engkau ke red bean army tu sebenarnya!...heheee

   Delete
 9. Make your life a love letter to the King of Kings and volunteer in a land where it is written:

  “For He executes justice for the orphan and the widow, and shows His love for the alien by giving him food and clothing. “You shall fear the Lord your God; you shall serve Him and cling to Him, and you shall swear by His name.” Deuteronomy 10:18, 20

  Living Bread International has expanded so richly into so many streams in the desert with your help and prayers. A special thanks to all who hear His voice to come shoulder to shoulder and move with the rhythm of His Spirit as we run the race to finish.

  -------

  Salam UT , bukan UT rajin mengkaji dan membaca. adakah UT nk gunakan vid tu nk menguatkan hujah dalam artikel nh. :)

  jangan la begitu, wahai saudaraku yg hebat dalam kajian ttg "konsperasi".

  jangan buta mencari keburukan dipihak yg UT kaji tetapi lupa juga bahawa secara tak lansung UT telah swingkan pembaca kepada pilihan yg lagi satu sedangkan apa yg telah kita lalui sampai sekarang bukankah disebabkan pimpinan yg ada sekarang? ^_^

  pilihan yg tengah2 juga mungkin satu pilihan yg baik tetapi jgn berjuang jika diri kita sendiri tidak didalam medan perang. mustahil ada org itu cenderung betul2 "neutral" , melainkan ia akan cederung sedikit terhadap sesuatu antara dizahirkan @ pn tidak.

  takpelah. insyaAllah ada rezeki kita muzakarrah lagi wahai sahabatku.

  -19-

  ReplyDelete
  Replies
  1. dlm entri ni UT nak ajak umat Islam bersatu, tu pun swing ke saudara 19?

   saudara tak suka ke tgk umat Islam semua bersatu mcm yg spatutnya?

   Delete
  2. kihkihhh...tanya sikit buleh?...umat islam tu apa, ya???...engkau ni aku tengok menulis tapi sekadar menulis je lah...dengar dan percaya bulat bulat apa yg si "anu" tu cakap!...pengalaman kesedaran rohani tertinggi (bukan rohani pun!) belum ada...tu pasal engkau tak tahu!...jgn mare nanti kono jual!...heheee

   Delete
 10. -19-


  maaf mngkin bahasa saya tidak jelas kerana sy kurang tidak la berapa fasih dalam berbahasa.

  begini lah.

  jika UT amik pendekatan tgh2 ambil la. kerana ia pn salah satu pilihan baik tetapi tiada siapa yang tahu bahwa jalan yg mana benar.


  tetapi benarkan tiada jalan yg "benar"?

  adakah kerana kita sendiri tidak tahu kebenaran , kerana kebenaran dari sudut pandangan manusia lain, dari sudut ilmu lain, dan tentu sekali kita tidak tahu pandangan dari sudut yg Maha Pencipta.

  baik kita mudahkan begini.

  benarkan BN @ PR nh benar2 Jahat?

  takut sgtkan kita tergadai tanah melayu nh?

  cukuplah ttg cerita emas , rashia dalam rashia , konspirasi. jesiut , joseph , iluminati , dll

  Ya sy akui n terima kasih atau info yg hebat dan mustahil org boleh memahaminya , tetapi jika ia terlebih-lebih maka ia akan memudaratkan sendiri pengkaji , jangan terpedaya dengan tablis iblis.

  adakah begitu cara Rasulullah saw berdakwah kepada umatnya?(dgn bagitahu preparation ttg pekara yg "hebat" tp mngkn juga x berguna juga untuk sesetengah besar manusia)


  ---
  tentang pilihan kerana Allah.
  ---

  dengan bagitahu itu "salah" ini "salah" dan kita pilih tgh2 dan bgtau pembaca "pilihlah kerana Allah swt."

  n apa yg "pilihan kerana Allah swt"?

  pilihan yang mane? BN? PR? atau tengah2? atau dalam hati tolak tp terpaksa pilih?

  tiada sapa boleh judge bila didalam hati. jika sy bgtau pilihan "hati" saya adalah PR kerana Allah swt dan mereka benar. then benarkah PR tu benar? ataupn sebaliknya ataupun sebalik dari keduanya?

  Ilmu yg membezakan antara Benar dan Salah (haq @ Batil) tetapi kadang kalah pilihan yg juga boleh berubah sifat jika Allah swt kehendakinya begitu. salah boleh menjadi benar , benar boleh jadi salah , kerana penilaian manusia tidaklah tepat 100%.

  ttg Vid kat dalam gambar tu, sbnyr boleh saja kita hntrkan permintaan doa kita pada mereka dan mereka akan doakan ikut script yg kita sampaikan.

  berhati2 dengan "fitnah"

  kembali kepada Allah dan Sunnah nabi saw.

  (Sunnah tu yang bagaimana? - disinilah pengembaraan yg sepatutnya umat islam tempuhi dan mencari dan sentiasa perbaiki kesilapan diri semasa ke semasa , waallahuallam)

  ReplyDelete
 11. Emm...
  alangkah terpesonanya kita dengan
  alunan indah bunyi-bunyian..
  dengan bait indah tulis-tulisan..
  sebutan indah cakap-cakapan..
  tapikan semua itu hal yang 'diluar'...
  teramat-amat sibuknya kita dengan hal 'diluar' sana..
  masa kita untuk perkara didalam 'diri' apakah cukup detiknya?

  ...Hai yg 'disana'..'disini' teramat sibukkan yg 'disana'.. sampaikan yg 'disini' pun asyik-asyik terlepas pandang dan rasa...

  "DIRI yang bakal pulang dan dipulangkan..."

  FullMetalAlchemist-multi million '.'


  ReplyDelete
 12. 1. siapa pula THE PROFILER? jika ada yang meminta THE PROFILER membuka failnya tentang yoseph, adakah permintaan itu akan diperkenankan?

  2. jika ada yang sedia berjanji, apakah yang tanggungjawab yang terpikul padanya? apakah syarat2 perjanjiannya?  ReplyDelete
 13. Assalamualaikum saya Nur... sy tak peduli siapapun yg berada disini, boleh jadi dia adalah penyokong BN,atau PKR atau PAS atau apa2 la.... kita jangan kutuk mengutuk lg meskipun kita berbeza fahaman politik.... hentikan segala kata2 keji kepada saudara kita seislam.... apabila kita bermusuh atau saling mengutuk krn berbeza pdpt dlm politik disitu sang iblis dan kawan2nya akn ketawa terbahak-bahak......

  yang menjadi ketakutan iblis dan kawan2nya ini apabila melihat umat islam bersatu....... apa yg perlu kita lakukan saat ini ialah apabila berdepan dgn segala tohmahan negatif yg ditujukan kpd mana2 pemimpin2 islam baik yg dlm UMNO, Pas atau pkr...kita cuba berdamai dan bersangka baik......doakan semoga mrk diberi hidayah dan bertaubat (bukan mengutuk saja, walhal diri kita sendiri ada dosa pd Allah).....

  Dan penyokong mana2 parti jgn cepat mengutuk pemimpin lawan berserta penyokong2nya...krn itu menghalang kita melihat kebaikan mahupun jalan kebenaran utk bersatu.... sy tak suka bila penyokong2 parti spt BN, PAS atau PKR saling menunjukkan keburukan lawan yg tdk sebulu dgn fahaman mrk....bukan main sombong dan megah lg seolah2 kebenaran 100% miliknya dan 100% salah pd lawannya.....  ReplyDelete
  Replies
  1. jangan perbesarkan keburukan, jangan pencilkan kebaikan

   Delete
 14. Surah al-Hujurat ayat 9:

  "dan apabila ada dua golongan orang mukmin yang berperang, maka damaikanlah antara keduanya..."

  saya perlu juga berjanji walau macam mana sekalipun, kan? sebab hanya kalian sahaja yang tahu caranya.

  Siti Najwa

  ReplyDelete
  Replies
  1. -19-

   salam saudari siti najwa,

   cuba saudari abiskan ayat tersebut begini .

   "Dan kalau ada dua golongan dari mereka yang beriman itu berperang hendaklah kamu damaikan antara keduanya! Tapi kalau yang satu melanggar perjanjian terhadap yang lain, hendaklah yang melanggar perjanjian itu kamu perangi sampai surut kembali pada perintah Allah. Kalau dia telah surut, damaikanlah antara keduanya menurut keadilan, dan hendaklah kamu berlaku adil; sesungguhnya Allah mencintai orang-orang yang berlaku adil. "

   dan ada didalam Al-Quran ,

   Allah swt perintahkan kembali kepada Al-Quran.

   itu tujuannya.

   jadi hendak damai mestilah damai sepertimana Allah kehendaki. bukan damai2 gitu je . :)

   UT hanya bgi khabar2 berita yg masih xpasti kesahihannya (Walaupn mngkn UT amat yakin dengan kesahihannya) kerana apa yg pembaca hadam hanya "andaian" . susahlah begitu.(boleh la nk tuduh itu salah ini salah.)

   insyaAllah jika saudara m saudariku yg masih sayangkan Islam, cukup cukup sudahlah dalam dunia "andaian" , terima kasih juga kepada kepada UT dan rakan2 yg byk berkongsi Ilmu tetapi apa yg boleh dibuat oleh orang umum khususnya?

   baiklah. ;) jumpe lagi.

   Delete
  2. sudah tentu. saya sedar sepenuhnya akan sambungan ayat yang tersebut. jika mahu didamaikan golongan yang berperang sekalipun, perlu didamaikan secara adil. saya tiada latar belakang ilmu tafsir al-Quran. jadi proses damai secara adil bukanlah sesuatu yang saya mampu huraikan secara mendalam. dalam konteks perpecahan umat islam di malaysia, proses damai secara adil klu mengikut fahaman saya yang tidak punya ilmu tinggi dalam bidang ilmu tafsir, memerlukan pengorbanan yang sangat besar antara pihak2 yang bertelagah. banyak kebiasaan mereka yang perlu dihentikan dan banyak kata maaf yang perlu dipohon pada ramai pihak. perpecahan ni dah lama. dah setengah abad. mungkin masa yang diperlukan untuk menyatukan semuanya lebih lama dari tempoh perpecahan itu sendiri.

   saya tak pastilah pasal andaian, tapi mereka selalu menegaskan yang mereka cuma beri penjelasan, bukan fakta. jadi saya pun sekadar berpegang bahawa semuanya hanya penjelasan, yang mana kalau ianya meyakinkan saya terima, kalau tak, saya tak terima.

   tapi kalau mereka ada caranya, saya harap mereka kongsikan dengan pembaca. sejujurnya, saya lebih suka kalau tiada perjanjian dibuat. berjanji atau tidak, saya berminat nak tau apa cara yang mereka tahu.

   Siti Najwa

   Delete
 15. Terima kasih dengan ingatan admin pada kami ummat islam di malaysia ini khususnya..betullah apa yang admin buat kerana "berpesan-pesan dgn kebenaran dan kesabaran".

  Istiqomah dengan kebenaran dan kesabaran..sabar ya...itu akan menyatukan kita. Rasulullah itu sabar.

  ReplyDelete
 16. Menang dan tidak penah kalah... Besar maksud tu.. Kemenangan dari segi apa.. Mungkin menang dari segi mengengam tauhid wlu diseksa sekalipun... Bilal diseksa tetap menyebut ahad ahad.. Beliau ku kategorikan juga sebagai pemenang..... Teringat lagu dewa.. "menyerahlah utk menang".. Walahualam

  ReplyDelete

PERHATIAN!!!

Pembaca diminta supaya mengguna bahasa yang sopan dan penuh santun dalam ruang komen. Sila guna bahasa bersopan santun walaupun anda tidak bersetuju dengan mana-mana artikel di sini. Sila jadi orang yang matang dalam menyuarakan sesuatu komen terhadap sesuatu perkara. Komen-komen yang menggunakan bahasa kesat akan dibuang walaupun ia bermaklumat atau sarat dengan isi kritis. Bahasa keras dan bahasa kesat adalah dua perkara yang berbeza. Harap maklum.